Kuře pečené v sáčku

Paní Zdeňka z Havířova-Podlesí píše, že u nich v rodině je velmi oblíbené kuře „jako“ grilované. Ve skutečnosti ale není grilované, je pečené v sáčku. Možná vás ten recept také zaujme a vyzkoušíte podle paní Zdeňky i vy.

Suroviny:
- kuře
- olej
- sůl
- papírový sáček a provázek

Postup:
Kuře osolíme na povrchu i zevnitř a celé také potřeme olejem, i zevnitř. Pak ho vložíme do hnědého papírového sáčku, který koupíme v papírnictví. Sáček zavážeme provázkem a dáme na plech v troubě. Pečeme asi 90 minut na 150 °C.

Paní Zdeňka píše, že po otevření sáčku je kuře chutné a šťavnaté. Jako přílohu můžeme podávat chléb a okurku, nebo brambory a salát.

Děkujeme paní Zdeňce a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.