Kuřecí křidélka s medem
Pan Petr z Ostravy píše, že má rád pečená kuřecí křidélka a že je připravuje na několik způsobů. My z jeho dopisu vybíráme recept na křidélka s medem.
Suroviny:
- 500 g kuřecích křídel
- 4 lžíce medu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- mletá paprika
- skořice
- sůl
Postup:
Z medu, sójové omáčky, oleje a dalších ingrediencí uděláme marinádu a křidélka do ní vložíme. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Poté křidélka upečeme v troubě pěkně do křupava. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, nebo pečivo, případně hranolky.
Děkujeme panu Petrovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.