Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině

Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině - Foto: Ivana Šuláková

Kuřecí závitek s hermelínem na zeleniněFoto: Ivana Šuláková

Lehké a hlavně rychlé letní jídlo - to je naše nabídka, kterou vám naservírujeme v rámci pravidelného kulinářského magazínu. Tentokrát budeme společně s paní Marií Henselovou připravovat závitek s plísňovým sýrem a kořenovou zeleninou a bramborovou přílohou.


Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině 

Suroviny:
- syrová strouhaná mrkev
- syrový strouhaný celer
- pepř
- sůl
- hermelín
- šunka
- kuřecí prso
- olej
- smetana na šlehání
- brambory jako příloha 

Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a naklepeme paličkou na maso na tenký plátek. Maso osolíme, opepříme, položíme na něj plátky šunky a asi 3 hranolky podílně nakrájeného Hermelínu. Plátek masa s nádivkou smotáme do závitku, můžeme obalit v hladké mouce a dáme restovat zprudka na rozpálený olej na pánev. Závitek postupně otáčíme na všechny strany aby se rovnoměrně opekl a mezitím jej přikrýváme poklicí, aby se zatáhl celý. Poté přidáme na pánev kořenovou zeleninu a opět restujeme. Po zhruba 2-3 minutách přilijeme smetanu na šlehání a necháme krátce provařit. Když omáčka zhoustne, je hotovo. Podáváme nejlépe s vařenými brambory, hodí se i opékané, stejně tak i zeleninová obloha. 

Pořad: Dobrůtky  |  Stanice: Ostrava
Čas vysílání: Pořad skončil k 31. 12. 2013 (sobota 11:05)  |  Délka pořadu: 20 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 2. prosince  2016 v 17:09       rubrika: Dobrůtky

    Perníkové domečky

    Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Petr Roženek z Bukovce. Jeho dopis jsme dostali už před časem, ale rozhodli jsme se ho nechat až do adventního času. Jeho Perníkové domečky se vám totiž...

     
  • 1. prosince  2016 v 17:07       rubrika: Dobrůtky

    Houbové lečo sterilované

    Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Zdeňka Vijačková z Krmelína. Podle jejího receptu si uvaříme a zavaříme houbové lečo. Je prý tak výborné, že vám určitě nevydrží celou zimu.

     
  • 30. listopadu  2016 v 16:38       rubrika: Dobrůtky

    Dýňová marmeláda

    Recept na dýňovou marmeládu pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anna Szudárová z Ostravy-Dubiny. A protože dýní je teď na podzim k sehnání dost, tak je určitě vhodný čas k tomuto receptu.

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace