Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině

Lehké a hlavně rychlé letní jídlo - to je naše nabídka, kterou vám naservírujeme v rámci pravidelného kulinářského magazínu. Tentokrát budeme společně s paní Marií Henselovou připravovat závitek s plísňovým sýrem a kořenovou zeleninou a bramborovou přílohou.


Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině

Suroviny:
- syrová strouhaná mrkev
- syrový strouhaný celer
- pepř
- sůl
- hermelín
- šunka
- kuřecí prso
- olej
- smetana na šlehání
- brambory jako příloha

Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a naklepeme paličkou na maso na tenký plátek. Maso osolíme, opepříme, položíme na něj plátky šunky a asi 3 hranolky podílně nakrájeného Hermelínu. Plátek masa s nádivkou smotáme do závitku, můžeme obalit v hladké mouce a dáme restovat zprudka na rozpálený olej na pánev. Závitek postupně otáčíme na všechny strany aby se rovnoměrně opekl a mezitím jej přikrýváme poklicí, aby se zatáhl celý. Poté přidáme na pánev kořenovou zeleninu a opět restujeme. Po zhruba 2-3 minutách přilijeme smetanu na šlehání a necháme krátce provařit. Když omáčka zhoustne, je hotovo. Podáváme nejlépe s vařenými brambory, hodí se i opékané, stejně tak i zeleninová obloha.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.