Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině

Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině - Foto: Ivana Šuláková

Kuřecí závitek s hermelínem na zeleniněFoto: Ivana Šuláková

Lehké a hlavně rychlé letní jídlo - to je naše nabídka, kterou vám naservírujeme v rámci pravidelného kulinářského magazínu. Tentokrát budeme společně s paní Marií Henselovou připravovat závitek s plísňovým sýrem a kořenovou zeleninou a bramborovou přílohou.


Kuřecí závitek s hermelínem na zelenině 

Suroviny:
- syrová strouhaná mrkev
- syrový strouhaný celer
- pepř
- sůl
- hermelín
- šunka
- kuřecí prso
- olej
- smetana na šlehání
- brambory jako příloha 

Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a naklepeme paličkou na maso na tenký plátek. Maso osolíme, opepříme, položíme na něj plátky šunky a asi 3 hranolky podílně nakrájeného Hermelínu. Plátek masa s nádivkou smotáme do závitku, můžeme obalit v hladké mouce a dáme restovat zprudka na rozpálený olej na pánev. Závitek postupně otáčíme na všechny strany aby se rovnoměrně opekl a mezitím jej přikrýváme poklicí, aby se zatáhl celý. Poté přidáme na pánev kořenovou zeleninu a opět restujeme. Po zhruba 2-3 minutách přilijeme smetanu na šlehání a necháme krátce provařit. Když omáčka zhoustne, je hotovo. Podáváme nejlépe s vařenými brambory, hodí se i opékané, stejně tak i zeleninová obloha. 

Pořad: Dobrůtky  |  Stanice: Ostrava
Čas vysílání: Pořad skončil k 31. 12. 2013 (sobota 11:05)  |  Délka pořadu: 20 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 21. prosince  2013       rubrika: Dobrůtky

    Kapr na medu a Pikantní losos

    Ve znamení ryb se tentokrát odehrává náš pravidelný magazín o zajímavých receptech, ve kterém jsme se vydali do restaurace Rybí dům v Chotěbuzi. Mnohým tak jistě nabídneme i novou štědrovečerní inspiraci a jedno další...

     
  • 14. prosince  2013       rubrika: Dobrůtky

    Lososový krém a rizoto s parmazánem

    Máte rádi italskou kuchyni? Vyrazíme totiž do opavské restaurace U tiskárny a v tamní kuchyni budeme připravovat polévku i hlavní chod. Zveme vás na lososový krém a rizoto s parmazánem. O přípravu se postará pan Jiří...

     
  • 7. prosince  2013       rubrika: Dobrůtky

    Pečený dančí hřbet se švestkovou omáčkou a bylinkovými knedlíky

    První prosincové Dobrůtky provoní švestková omáčka. Skvěle se totiž hodí ke zvěřině. A právě na tu ve svém receptu vsadil Roman Sklenička, kuchař Zámecké restaurace ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Tentokrát nabízíme recept...

     
Moravskoslezský kraj
  Od 27.11.2014 23:45 do 28.11.2014 00:50; na silnici 445 u obce Světlá Hora okres Bruntál; mezi obcemi Malá Morávka a Karlova Studánka.; nehoda; zvěř na vozovce; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou ...
  ulice Hornosušská, mezi křižovatkami ulic Budovatelů a Podolkovická, Havířov, okr. Karviná, stavební práce, výjezd neprůjezdný, Od 01.12.2014 00:00 Do 01.06.2015 23:59, Odkanalizování části města, Objížďka ...
  silnice I/56 (ulice Místecká), Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava, práce na silnici, levý jízdní pruh uzavřen, Od 01.12.2014 00:00 Do 23.12.2014 23:59, oprava plotu ve středovém ostrůvku, uzavírka levého ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas