Langoše

Máte rádi langoše? A víte, že si je můžete udělat i doma a že to vůbec není složité? Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku vybíráme z dopisu od paní Anny Křesálkové z Frenštátu a je to recept právě na langoše.

Suroviny:
- 1 kg hladké mouky
- 1/2 litru mléka
- 1 kostka droždí
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- 4 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička sody

Postup:
Těsto vypracujeme a dáme do ledničky odpočinout na 20 minut. Potom z těsta vyválíme placku, ze které ukrajujeme kousky (můžeme si i vykrajovat kolečka hrnkem), které pak ručně vytahujeme do stran a poté dáme smažit na rozpálenou pánev s olejem. Takto postupně nasmažíme tolik langošů, kolik potřebujeme. Zbytek těsta můžeme dát do ledničky a použít znovu.

Hotové langoše můžeme ochutit třeba kečupem a strouhaným sýrem, nebo česnekem, tatarkou a podobně.

Paní Anně děkujeme a pošleme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší zbrusu nové sady.

Protože je jaro za dveřmi a do Velikonoc už také není tak daleko, posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený Velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.

Pište Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.