Loupané těsto plněné mletým masem

V Ostravské rozhlasové rodince pro vás dnes máme oblíbený velikonoční recept paní Libuše Hajduškové z Ostravy – recept na Velikonoční loupané těsto plněné mletým masem. Pozor, budeme připravovat dvě těsta.

Suroviny:
Do prvního těsta
- 1 hera (250 g)
- 250 g hladké mouky
Do druhého těsta
- 500 g hladké mouky
- 1 žloutek
- 50 g droždí
- sůl
- mléko
Maso
- 1 kg vepřového masa
- pepř
- česnek
- mletý kmín
- sůl
- malá naběračka mléka

Postup:
První těsto vypracujeme den předem a necháme v chladu. Druhý den vypracujeme druhé těsto a necháme vykynout. Až vykyne, rozválíme. Poté rozválíme i první těsto a položíme na druhé těsto. Přeložíme obě těsta do kostky a necháme půl hodiny odpočinout. Poté kostku rozválíme a opět přeložíme do kostky a necháme půl hodiny odpočinout. Opět rozválíme. Opakujeme celkem třikrát. Po čtvrtém rozválení už poklademe najemno pomletým masem a přeložíme těsto přes maso. Mleté maso si samozřejmě osolíme a okořeníme, dáme do něj malou naběračku mléka a promícháme. Z těsta s masem uděláme dvě rolády. Potřeme vejcem a dáme do trouby na 200 °C a pečeme 40 až 60 minut do zlatova.

Děkujeme paní Libuši za recept a jako odměnu jí pošleme tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší zbrusu nové sady.


Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.

Recepty (nejlépe i s fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.