Maďarská rýže
Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Jan Kyselý ze Studénky.
Suroviny:
- 500 g mletého masa
- pytlík kysaného zelí
- 2 sáčky rýže
- smetana
- 300 ml vody
- sáček mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady, osolíme a opepříme dle chuti, vše dáme do skleněné mísy na pečení, nalejeme vodu a přelejeme smetanou. Pečeme pod pokličkou ve vyhřáté troubě na 160 °C do změknutí rýže, zhruba 80 až 90 minut.
Děkujeme za recept a panu Janovi posíláme dárek – tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka