Masový závin se zelím

Recept Ostravské rozhlasové rodince poslala paní Hedvika Čižmařová z Ostravy-Hrabůvky. Věříme, že si slaný závin s námi připravíte rádi a s chutí.

Potřebujeme:
- listové těsto
- zelí
- špek
- uzená krkovička
- klobása
- koření podle chuti (vegeta)

Postup:
Listové těsto rozválíme, dáme na něj uvařené a ochucené kyselé zelí se špekem, na to pokládáme plátky uzené krkovičky a kolečka klobásy. Posypeme vegetou, nebo jiným kořením a zatočíme jako závin, který upečeme.

Paní Hedvika píše, že z jednoho listového těsta uděláme dva takovéto záviny.

Přejeme vám dobrou chuť a paní Hedvice posíláme odměnu. Ode dneška rozesíláme autorům zveřejněných receptů placku s nápisem Ostravská rozhlasová rodinka a k tomu ještě ponožky s logem Českého rozhlasu Ostrava, aby vám teď v zimě nebylo chladno na nohy :-) A aby toho nebylo málo, tak ještě přidáváme kalendář Humoriády.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.