Okurkový salát (na zimu)

Paní Anička z Bohumína před několika dny vyzkoušela nový recept na okurkový salát, který bez zavaření vydrží až do zimy. A výsledek ji tak překvapil, že se s námi podělila o svou zkušenost.

Suroviny:
- 5 kg salátových okurek
- 1 kg cibule
- 1 kg cukru
- půl litru octa
- 1 sáček Deka k nakládání okurek

Postup:
Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. K tomu na stejném struhadle nastrouháme i cibuli, smícháme dohromady a přidáme cukr, ocet a deko. Dobře promícháme a necháme 24 hodin v chladu odstát, občas jdeme salát promíchat.

Po odležení naplníme do sklenic, uzavřeme a dáme do chladna a temna, ideálně do sklepa. Nezavařujeme, salát by měl opravdu jen takto vydržet do zimy.

Přejeme dobrou chuť a paní Aničce děkujeme za recept – posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.