Omáčka ze zeleniny pod špagety nebo maso

Dnešní recept Ostravské rozhlasové rodinky nám poslala paní Anna Chauturová z Rychvaldu. Bude to recept na omáčku pod maso nebo špagety.

Suroviny:
- 1 kg cukety
- 1 kg papriky
- 0,5 kg cibule
- 6 lžic sójové omáčky
- 2 lžíce worchestru
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 2,5 dcl oleje
- 5 ks feferonek
- 6-8 ks mrkve
- 1 velký kečup ostrý
- 1 velký kečup sladký

Postup:
Zeleninu pokrájejte na kostky, vše smíchejte a poduste, na konec přidejte cukr a olej, ještě chvíli poduste a plňte do čistých, sterilizovaných sklenic. Jak píše paní Hanka, tato omáčka je opravdu výborná pod špagety a maso.

Paní Hance z Rychvaldu děkujeme a posíláme jí odměnu, tedy tričko Ostravské rozhlasové rodinky a pěknou knížku.

A pro vás ostatní připomínáme adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.