Pečená husokachna

Paní Hanka z Rychvaldu nám poslala svůj recept na husokachnu, kterou v této době peče každý rok a prý je moc dobrá.

Suroviny:
- 1 husokachna
- 1 velká cibule
- půl celeru
- sůl
- kmín
- nové koření
- 4 bobkové listy
- celý pepř
- 2 dl černého piva
- 2 jablíčka
- jalovec

Postup:
V hmoždíři nadrtíme jalovec, nové koření a pepř. Husokachnu osolíme a okmínujeme z obou stran, nakonec posypeme drceným kořením. Cibuli a celer nakrájíme na kousky a dáme vše dovnitř husokachny. Dáme do pekáče, přihodíme bobkové listy. A pak už jen pečeme na 220 °C.

Děkujeme paní Hance za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.