Pečená husokachna

Paní Hanka z Rychvaldu nám poslala svůj recept na husokachnu, kterou v této době peče každý rok a prý je moc dobrá.

Suroviny:
- 1 husokachna
- 1 velká cibule
- půl celeru
- sůl
- kmín
- nové koření
- 4 bobkové listy
- celý pepř
- 2 dl černého piva
- 2 jablíčka
- jalovec

Postup:
V hmoždíři nadrtíme jalovec, nové koření a pepř. Husokachnu osolíme a okmínujeme z obou stran, nakonec posypeme drceným kořením. Cibuli a celer nakrájíme na kousky a dáme vše dovnitř husokachny. Dáme do pekáče, přihodíme bobkové listy. A pak už jen pečeme na 220 °C.

Děkujeme paní Hance za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.