Plněná krkovička

Ostravská rozhlasová rodinka se rozrostla o dalšího člena a je bohatší o jeden nový recept. Poslala nám ho paní Šárka Pětvaldská z Ostravy.

Suroviny:
- 1 kg krkovice
- 2 cibule
- česnek
- kremžská hořčice
- mrkev
- celer
- sůl
- pepř
- slanina
- okurka
- petržel
- olej (sádlo)
- sladká nebo zakysaná smetana

Postup:
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme tak, abychom vytvořili kapsu. Dále maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do kapsy dáme cibuli, slaninu, okurku a převážeme provázkem.

Na pekáč dáme zbytek cibule, nakrájíme mrkev, celer a petržel na kostky a samozřejmě maso, vše zakápneme olejem (můžeme použít i sádlo) a pečeme doměkka.

Po upečení vyndáme maso a zeleninu rozmixujeme a přidáme sladkou nebo zakysanou smetanu (podle toho, kterou máte raději). Podáváme s knedlíkem.

Přejeme dobrou chuť, paní Šárce děkujeme za recept a posíláme jí odměnu – tričko Českého rozhlasu Ostrava i placku Ostravské rozhlasové rodinky.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.