Pudinkovo-piškotové ovocné řezy babičky Maryčky

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Jarmila Zlotá z Pudlova. Je to recept na pudinkovo-piškotové ovocné řezy. Paní Jarmila tento recept zná od své babičky, která ho s oblibou pekla svým vnoučatům a tedy i paní Jarmile. Dnes už je babičkou i paní Jarmila a peče tutéž dobrotu zase svým vnoučatům. Když jim ji naservíruje, tak se po ní prý jen zapráší a brzy může péct další.

Suroviny:
- 1 balíček listového těsta
- 1 sáček kulatých dětských piškotů
- 1 litr mléka
- 2 sáčky vanilkových pudinků
- 2 sáčky vanilkových cukrů
- cukr krupice (množství podle chuti)
- asi 5 čerstvě nastrouhaných jablek (nebo můžeme jablka nahradit kompotovaným ovocem – jahodami, meruňkami)

Postup:
Pečicí papír si ustřihneme ve tvaru plechu a položíme na plech. Pak polovinu těsta vyválíme a dáme do připraveného plechu.

Na těsto rovnoměrně rozložíme piškoty (pokládáme je pěkně vedle sebe), zalijeme uvařeným a vychladlým vanilkovým pudinkem, na pudink pokládáme ovoce a vše pak zakryjeme druhým plátem těsta.

Povrch ještě trochu propícháme vidličkou a můžeme i pomazat rozšlehaným žloutkem.

Ve vyhřáté troubě na 170 °C pečeme 30 minut.

Děkujeme paní Jarmile za rodinný recept a posíláme jí dárek.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.