Recepty14. července  2017 v 17:00  

Rebarborová marmeláda

Nakrájená rebarbora - Foto: Jiřina Mužíková

Nakrájená rebarboraFoto: Jiřina Mužíková

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku je od Sabiny Greinerové z Třince. Je to recept na rebarborovou marmeládu.

Suroviny:
- 1 kg lodyhy rebarbory (asi 10 kusů)
- 500 g cukru krupice
- 1dcl vody
- 1 sáček gelfixu 

Postup:
1. Očistíme rebarboru a nakrájíme ji na kostičky.
2. Zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
3. Pak přidáme cukr, zamícháme a na závěr přidáme gelfix.
4. Dáme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. 

Vaříme s rozhlasem

Děkujeme za recept, Sabině posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky. 

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka. 

Autor:   posluchači ČRo
Pořad: Ostravská rozhlasová rodinka  |  Stanice: Ostrava
Čas vysílání: pondělí-pátek 17:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 20. listopadu  2017 v 18:58       rubrika: Recepty

    Šípkový likér

    Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Vlasta z Příbora. Je to recept na šípkový likér, který doma dělá už několik let. Musíme zdůraznit, že jde o alkoholický nápoj, takže je to samozřejmě...

     
  • 17. listopadu  2017 v 17:10       rubrika: Recepty

    Domácí škvarky a sádlo

    Ostravská rozhlasová rodinka má ve své ‚virtuální kuchařce‘ další recept. Pan Roman z Karviné nám poslal recept na domácí škvarky a sádlo. Je to totiž něco úplně jiného, když si je člověk sám vyškvaří. Pan Roman o tom...

     
  • 16. listopadu  2017 v 17:02       rubrika: Recepty

    Fazolová polévka s klobásou

    Paní Dana z Frýdku-Místku nám píše, že u nich v rodině na podzim a v zimě hodně „frčí“ hutné polévky – a tou jejich nejoblíbenější je prý fazolová s klobásou. Tady je recept od paní Dany.

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace