Rumcajs

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Pavel Šlosarčík ze Starých Hamrů. Je to jeho oblíbený recept na jídlo, kterému říká Rumcajs.

Suroviny:
- 1 větší cibule
- olej
- čalamáda
- 200 g měkkého salámu
- jemný i ostrý kečup
- sůl
- pepř

Postup:
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený salám a čalamádu. Přidáme celkem 3 deci kečupu, použijeme jemný i ostrý kečup. Za občasného míchání dusíme asi čtvrt hodiny. Podle chuti přidáme pepř a sůl. Podáváme s pečivem.


Posílejte nám své jarní recepty. Určitě by nás zajímalo, co pro vás znamená jaro na talíři.

Děkujeme panu Pavlovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.