Salát z červené řepy se zelím

Naše věrná posluchačka paní Hanka z Rychvaldu tentokrát zaslala recept na salát z červené řepy se zelím. Vy, kteří si rádi připravíte sklenice s dobrým salátem na zimu, to můžete vyzkoušet. Paní Hanka dělá tento salát každý rok, recept má od své maminky a všem moc chutná. Je to prý výborná příloha k masu a bramborám.

Suroviny:
- 3 kg červené řepy
- 3 kg zelí
- 60 dkg cibule
- 1 sáček kmínu

Suroviny na nálev:
- 45 dkg cukru
- 2 l vody
- 1/2 l octa
- 6 lžic soli

Postup:
Zelí a řepu nastrouháme a povaříme ve vodě asi 7 minut. Poté scedíme, přidáme cibuli, kmín, dáme do toho nálev a plníme do sklenic. Zavaříme a máme výborný salát.

Děkujeme paní Hance a jako odměnu jí posíláme pěkné CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.