‚Skákavé‘ vanilkové rohlíčky

Paní Alena ze Slušovic si píše kuchařku. Vyzkoušené recepty do ní zaznamenává už 50 let. Z Kuchařky babičky Alenky vybíráme vánoční recept na cukroví, na ‚skákavé rohlíčky‘.

Suroviny:
- 200 g cukru
- 10 g strouhanky
- 160 g másla
- 180 g ořechů
- kakao
- 50 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr

Postup:
Utřeme máslo, cukr, vanilkový cukr, přidáme kakao, pomleté ořechy, strouhanku a mouku. Pečeme ve formičkách na rohlíčky při 100 stupních. Při pečení rohlíčky naskočí. Odtud název skákavé rohlíčky.

Děkujeme paní Aleně nejen za tento recept, ale i za všechny ostatní z její Kuchařky babičky Alenky, kterou – jak píše – věnuje posluchačům Českého rozhlasu Ostrava. Určitě se ještě v budoucnu k některým jejím receptům vrátíme. Paní Aleně posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a vánoční CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.