Slané pečivo plněné nivou

Ostravská rozhlasová rodinka má další recept. Poslala nám ho paní Anna z Rýžoviště.

Suroviny:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g bílého jogurtu
- 250 g tuku nebo másla
- 1 vejce (+ na potření)
- špetka soli
- sýr niva

Postup:
Vypracujeme těsto, pak ho zabalíme do fólie a dáme na 10 minut do ledničky. Pak ho rozválíme a vykrajujeme kolečka. Každé z nich naplníme kouskem nivy, přehneme a okraje přitiskneme prsty, aby nám při pečení niva nevytekla. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 °C.

Přejeme dobrou chuť a paní Anně posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.