Špenátová nádivka

Sbírku receptů Ostravské rozhlasové rodinky obohatil pan Stanislav z Ostravy-Dubiny, který nám poslal recept na nádivku z čerstvého špenátu.

Suroviny:
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- 4 rohlíky (nejlépe starší)

Postup:
Špenát opereme a nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a na másle zpěníme. Přidáme špenát a podusíme asi 5 minut, osolíme, opepříme a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Žloutky rozšleháme vidličkou a přidáme rohlík nakrájené na kostičky. Z bílků uděláme sníh a vše smícháme – sníh lehce vmícháváme do hmoty. Pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme pečicím papírem. Pomocí stěrky hmotu naneseme do pečící formy a pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut.

Přejeme dobrou chuť a panu Stanislavovi posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.