Trubičky podle Marie Šoltýsové a vánoční výzdoba

Pokud byste rádi nějakou rychlou inspiraci na předvánoční pečení, tak jste na správném místě. V Dobrůtkách vám totiž nabídneme nejen něco na zub ale i tip, jak si vyrobit s jedlých surovin nejedlé vánoční ozdoby. Povídat si o nich budeme hned se třemi hosty: Marií Šoltýsovou, Jozefínou Malíkovou a Milenou Trnkovou.


Trubičky podle Marie Šoltýsové

Suroviny:
- 37 dkg hladké mouky
- 5 dkg mletých ořechů
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 8 dkg moučkového cukru

Postup:
Hladkou mouku prosejeme a stejně tak mleté ořechy. Zbavíme je tak větších kousků, které by nám narušily strukturu těsta při jeho válení. Přidáme cukr, celé vejce, žloutek a důkladně propracujeme těsto. Poté jej dáme do chladu na 2 hodiny odpočinout. Vychlazené těsto vyválíme na tloušťku cca 2 milimetry a nakrájíme rádýlkem rozměry 6x 4 centimetry a navineme jednotlivé kousky na formu trubiček. Pečeme v předehřáté troubě. Poté, co vychladnou, sundáme z formiček a každou stranu namočíme v rozpuštěné čokoládě. Plníme krémem podle vlastní chuti.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.