Recepty13. září  2017 v 17:09  

Tvarohový drobenkový koláč

Drobenkový koláč - Foto: Patrik Rozehnal

Drobenkový koláčFoto: Patrik Rozehnal

Paní Herta z Českého Těšína obohatila Ostravskou rozhlasovou rodinku o recept na tvarohový drobenkový koláč. Připravíme si postupně těsto, náplň a drobenku, na závěr pak vše upečeme.

Na těsto budeme potřebovat:
- 450 g polohrubé mouky
- 1 práškový vanilkový puding
- 2 vejce
- 60 g cukru
- 140 g sádla
- trochu soli
- citronovou kůru
- 1 balíček droždí
- 125 ml mléka 

Z vlažného mléka, trošky cukru a z kvasnic uděláme kvásek. Z něj a ostatních surovin pak vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto pak dáme na hlubší vymazaný plech. 

Na náplň budeme potřebovat:
- 400 g tvarohu
- 60 g kokosové moučky
- 100 g cukru
- 1 žloutek
- sníh z 1 bílku
- trochu šlehačky 

Náplň zpracujeme a rozetřeme na těsto. 

Drobenku připravíme z:
- 100 g cukru
- 1 vanilkového cukru
- 80 g másla
- 80 g hrubé mouky 

Drobenkou posypeme těsto a náplň a dáme do trouby. Pečeme asi 20 až 25 minut na 160 °C. 

Vaříme s rozhlasem

Ať se vám koláč podaří! Přejeme dobrou chuť, paní Hertě děkujeme za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky. 

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka. 

Autor:   posluchači ČRo
Pořad: Ostravská rozhlasová rodinka  |  Stanice: Ostrava
Čas vysílání: pondělí-pátek 17:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 17. listopadu  2017 v 17:10       rubrika: Recepty

    Domácí škvarky a sádlo

    Ostravská rozhlasová rodinka má ve své ‚virtuální kuchařce‘ další recept. Pan Roman z Karviné nám poslal recept na domácí škvarky a sádlo. Je to totiž něco úplně jiného, když si je člověk sám vyškvaří. Pan Roman o tom...

     
  • 16. listopadu  2017 v 17:02       rubrika: Recepty

    Fazolová polévka s klobásou

    Paní Dana z Frýdku-Místku nám píše, že u nich v rodině na podzim a v zimě hodně „frčí“ hutné polévky – a tou jejich nejoblíbenější je prý fazolová s klobásou. Tady je recept od paní Dany.

     
  • 15. listopadu  2017 v 17:02       rubrika: Recepty

    Guláš z hovězího srdce

    Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anna z Nového Jičína. Je to recept na guláš z hovězího srdce, který je prý u nich doma velmi oblíbený. Jenom je třeba hovězí srdce sehnat – v některých...

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace