Vaječná tlačenka

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Eva Sobotková z Ostravy. Je to recept na vaječnou tlačenku. Vyzkoušejme tento recept také.

Suroviny:
- 300 g salámu Gothaj
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 450 g majonézy
- 1 až 1,5 lžíce vegety
- 4 lžíce želatiny
- 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka
- 2 až 3 menší zavařené okurky

Postup:
Slijeme nálev Moravanky do půl litrové misky a doplníme do půl litru vodou. Pak to přelejeme do většího hrnce, přidáme želatinu a vegetu (paní Eva píše, že nejlepší je Vegeta speciál). Zahříváme do bodu varu za stálého míchání, až se želatina rozpustí. Pak odstavíme a necháme stát.

Ostatní ingredience nakrájíme na drobné kostičky, přidáme majonézu, zamícháme a dáme do hrnce s želatinou a vegetou. Znovu promícháme a dáme do dvou forem srnčího hřbetu, do kterých nejprve vložíme potravinářskou fólii. Nepřikrýváme, necháme vychladnout a pak dáme do ledničky. Za dvě až dvě a půl hodiny můžeme podávat.

Paní Eva píše, že tato vaječná tlačenka je velmi oblíbená mezi jejími přáteli i známými z jejich železničářské rodinky.

Děkujeme za recept a paní Evě posíláme dárek – tričko Českého rozhlasu Ostrava i placku Ostravské rozhlasové rodinky.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo