Velikonoční beránek

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Miluše Sojková z Českého Těšína. Podle jejího návodu si upečeme velikonočního beránka. Jak píše paní Miluše, je to beránek střední velikosti.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- olej na vymazání formy
- čokoládová poleva

Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, z bílků uděláme tuhý sníh, vše smícháme a přidáme mouku. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct do vyhřáté trouby na 15 minut. Po upečení beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Z hřebíčků uděláme očička a čumáček nařízneme a vložíme myrtu. Ozdobit můžeme ouška čokoládovou polevou, nebo celého posypat moučkovým cukrem. Kolem krčku uvážeme červenou mašličku.


Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.

Děkujeme paní Miluši za recept a připomenutí jednoho ze symbolů Velikonoc – beránka. Jako dárek jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.

Recepty (nejlépe i s fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.