Velikonoční hlavička

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslali manželé Jarmila a Slávek Břozovi z Karviné. Píší, že už pročetli na našem webu všechny recepty vás, posluchačů Českého rozhlasu Ostrava a rozhodli se přispět také jedním. Je to recept na Velikonoční hlavičku.

Suroviny:
- 10 vajec
- 10 rohlíků
- 0,5 kg uzeného masa
- muškátový květ
- pepř
- sůl
- kopřivy
- pórek
- zelená cibulka

Postup:
1. Syrová (nevařená) vejce smícháme s nakrájenými rohlíky a nakrájeným masem.
2. Zalijeme vývarem z uzeného masa tak, abychom dosáhli středně husté hmoty.
3. Okořeníme (pepř, sůl, muškátový květ), přidáme spařené kopřivy, pórek a zelenou cibulku.
4. Pečeme na 170 °Celsia ve vymazaném pekáči nebo formě cca 40 minut. Pozor, hlídat, těch 40 minut je maximum!

Pak už paní Jarmila s panem Slávkem přejí jenom dobrou chuť všem, kteří tuto dobrůtku ochutnají a krásné a hlavně zdravé a pohodové svátky velikonoční všem v ČRo Ostrava i všem, co se cítí krásně nejen v Ostravské rozhlasové rodince, ale i všem posluchačům ostravského rozhlasu!


Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.

Děkujeme manželům Břozovým za krásná slova i zajímavý recept. Jako odměnu jim posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.

Recepty (nejlépe i s fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.