Velikonoční svěcení
Paní Anička z Ostravy-Kunčiček nazvala svůj recept Velikonoční svěcení, které u nich v rodině servírují na Bílou sobotu.
Suroviny:
- 0,5 kg uzeného masa (můžete přidat i klobásu)
- 5 vajíček
- křen (nejlépe čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup:
Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kousky do mísy, přidáme i trochu polévky z uzeného masa. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme a žloutky ještě rozmačkáme vidličkou, aby se vývar obarvil do žluta. Přidáme křen podle chuti, osolíme a opepříme. Všechno v míse promícháme.
Jíme na Bílou sobotu s vekou, nebo s chlebem. A kdo chce, může si před jídlem svěcení i trošku přihřát.
Děkujeme paní Aničce za velikonoční recept a jako odměnu jí pošleme tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší zbrusu nové sady.
Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.
Recepty (nejlépe i s fotografiemi) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.