Vepřové kotlety s cibulí a sýrem

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Renáta Demčáková z Českého Těšína. Píše, že tento recept na pořádný kus masa je prý málo pracný, ale výborný.

Suroviny:
- 1 kg vepřových kotlet
- 200 g sýru eidam nebo goudy
- 2 středně velké cibule
- 1 kostka masoxu
- 50 g másla

Postup:
Vykostěné vepřové kotlety nakrájené na tloušťku asi 1,5 cm naskládáme těsně vedle sebe na dno zapékací misky nebo kastrolu. Maso nesolíme, ani jinak neochucujeme.

Na maso nasypeme vrstvu drobně nakrájené cibule, cibuli překryjeme vrstvou nastrouhaného sýru.

V čajovém hrníčku vody rozpustíme kostku masoxu (lépe se rozpouští v teplé vodě) a zalijeme jím vrstvu sýru. Na závěr nahoru nakrájíme malé kousky másla.

Zapékací mísu nebo kastrol uzavřeme a takto připravené maso pečeme v troubě až do změknutí. Asi deset minut před dopečením nádobu odklopíme, aby se povrch sýru mírně zapekl.

Maso lze podávat s bramborami i rýží.

Děkujeme paní Renátě za recept a posíláme jí jako dárek tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.