Vesnická bublanina

Další z receptů, o který se naše ‚kuchařka‘ Ostravské rozhlasové rodinky rozrostla, je od paní Nikoly Roženkové z Bukovce.

Suroviny:
- 6 vajíček
- 300 g cukru
- 1 citrón
- 1 vanilinový cukr
- 120 g oleje
- 120 g mléka
- 435 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- ovoce

Postup:
Vyšleháme vajíčka, cukr, vanilinový cukr a nastrouhanou citrónovou kůrou a šleháme do tuha. Pak pomalu přiléváme olej a mléko a sypeme mouku s práškem do pečiva. Až vše pořádně promícháme, tak vylejeme těsto na vymazaný a vysypaný plech a nakonec posypeme ovocem. To můžete zvolit podle vlastní chuti, paní Nikola píše, že vynikající je tato bublanina například s nakrájeným banánem. Bublanina prý zůstává dlouho vláčná.

Děkujeme za recept a posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.