Recepty11. září  2017 v 17:04  

Zapékaná brokolice

brokolice - Foto:  pixabay.com

brokoliceFoto:  pixabay.com

Recept nám poslala jedna z našich nejpilnějších posluchaček, co se týče posílání receptů, paní Hanka z Rychvaldu.

Suroviny:
- 500 g brokolice
- 4 vajíčka
- 3 dcl bílého jogurtu
- 200 g tvrdého sýra (strouhaného)
- sezamové semínko
- máslo
- sůl 

Postup:
1. Brokolici uvaříme, vejce rozšleháme s jogurtem, přidáme nastrouhaný sýr, dochutíme solí.
2. Mísu vymažeme máslem, posypeme sezamovým semínkem, dáme do ní brokolici a zalijeme směsí vajec, jogurtu a sýra. Nahoru dáme plátky másla.
3. Pečeme asi 20 minut na 180 °C. 

Vaříme s rozhlasem

Děkujeme paní Hance a posíláme jí odměnu, pěkné CD. 

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka. 

Autor:   posluchači ČRo
Pořad: Ostravská rozhlasová rodinka  |  Stanice: Ostrava
Čas vysílání: pondělí-pátek 17:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 16. února  2018 v 17:01       rubrika: Recepty

    Ruský salát

    Je to vlastně recept na bramborový salát vhodný třeba k řízku. Jak píše pan Jaromír z Ostravy-Zábřehu, salátu říkají ‚ruský‘ proto, že jedna z ingrediencí ho zbarví do červena. A jak pan Jaromír dodává, o tento recept...

     
  • 15. února  2018 v 17:05       rubrika: Recepty

    Kefírová bábovka

    Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku vybíráme z dopisu paní Aničky z Kunčiček. Je to recept na její oblíbenou kefírovou bábovku.

     
  • 14. února  2018 v 17:04       rubrika: Recepty

    Zapečené filé

    Je to taková rychlovka, píše nám paní Jarmila ze Zelinkovic. Právě ona se postarala o další recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku. Je to jednoduchý recept na zapečené filé. Množství zvolte podle počtu osob a vaší...

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace