Závitky z bůčku
Pan Jan z Ostravy-Poruby nám poslal svůj oblíbený recept na závitky z bůčku. Dají se jíst teplé, ale pan Jan píše, že u nich doma si nejvíc pochutnají na těchto bůčkových závitcích, až jsou vychladlé.
Suroviny:
- 1 kg prorostlého bůčku
- 1 bílý jogurt
- 100 g křenu smetanového ( je to jednodušší než strouhat čerstvý)
Postup:
1, Smícháme jogurt s křenem, bůček si nakrájíme na centimetrové pásky, osolíme, nanášíme smíchaný jogurt s křenem a stáčíme do rolád. Tak postupujeme, až všechen bůček máme spotřebovaný stejným způsobem.
2, Pak uložíme jednu vedle druhé do pekáčku. Jestli nám zbyl jogurt s křenem, potřeme vrch rolád.
3, Vše přikryjeme poklicí, dáme do trouby a hodinku se nemusíme o nic starat, nepodléváme.
4, Po hodině odkryjeme pokličku a necháme zčervenat.
Panu Janovi děkujeme za recept i za fotku a posíláme mu tričko a pěkné CD.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka