5 žen pro běh 5 km. Přihlaste se do soutěže!

22. březen 2016

Ostravu čeká na konci května Český běh žen. Spolu s pořadateli hledáme 5 odvážných žen, které mají chuť změnit si život a začít s námi běhat. Společně dokažme ostatním, že to dokážeme.

Stovky žen už ladí formu na letošní ročník Českého běhu žen (ČBŽ). Vloni se do tohoto závodu obuly na několika tratích stovky běžkyň nejrůznějšího věku i kondice. Nejnáročnější je běh na 10 kilometrů, naopak nově na závodě přibyla i kategorie nordic walking. Nám jde ale hlavně o soutěž 5 žen pro běh 5 km.

Organizační tým závodu vám dá profesionálního trenéra, tréninkové hodiny 1x týdně ve středu a v pátek vždy od 18 hodin v nové atletické hale, na atletickém stadionu ve Vítkovicích a i v městském terénu.

Je jedno, kolik vám je, v jaké jste kondici nebo kolik máte dětí. Pošlete na e-mail 5na5@ceskybehzen.cz svůj příběh a pár vět o tom, proč byste se chtěly zapojit. Nebude vás to stát nic než čas. Všechny dámy, které se přihlásí, budou zařazeny do slosování o masáže zdarma.

Pět dam s nejzajímavějším příběhem, které budou vybrány a získají tréninkové lekce, od organizátorů také dostanou profi běžecké vybavení Nike a startovné na ČBŽ zdarma.

Přihlášení do soutěže

Přihlášení probíhá formou zaslání motivačního dopisu, max. 15 řádků, o tom, proč se chcete zapojit, na co se při tréninku nejvíce těšíte.


Soutěž je primárně určena ženám či dívkám, které nikdy nesportovaly z jakéhokoli důvodu – zdravotní omezení, váha, nejistota a chtějí se přesvědčit o tom, že postupnými krůčky pod vedením lidí, kteří problematice rozumí a mají cit, mohou dosáhnout čehokoli.

Dopisy zasílejte nejpozději do 31. března. Vždy uvádějte své jméno, příjmení, kontaktní adresu, email, telefonní číslo a datum narození. Bez těchto údajů je přihláška neplatná.

E-mail, na který zasílejte své dopisy: 5na5@ceskybehzen.cz

Do 8. dubna budou přihlášky vyhodnoceny a v následujícím týdnu začneme s přípravou.

Harmonogram a natáčení

Tréninkové lekce budou probíhat ve středu či pátek od 18 hodin v atletické hale, na atletickém stadionu i přímo na trati Českého běhu žen. Upřesnění proběhne na první lekci přímo s trenérem.

O vaše silné příběhy a radost z trénování a úspěchu se pořadatelé chtějí rozdělit také s ostatními, aby je motivovali. Proto je partnerem soutěže Český rozhlas Ostrava. Na každé lekci natočíme krátkou reportáž, připravíme živé vstupy a přidáme i pár fotografií z natáčení.

02860820.jpeg

Z toho důvodu, prosím zvažte, zda se budete moci účastnit všech tréninkových lekcí. Jednak by neměly bez pravidelné účasti ten dopad a výsledek a jednak bychom narušovali natáčení.

Tréninky

Tréninky budou obsahovat kromě odpovídající fyzické přípravy také instrukce k fyziologii běhu, jeho výhodách pro hubnutí, klouby, dobrou náladu. Také se dozvíte vše k oblékání, regeneraci a strečinku. A vždy budete odcházet také s „domácím úkolem".

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.