Jan Rokyta v Ostravě představí nový festival Musica Pura

24. listopad 2015
Zprávy , Zprávy

Ostrava má nový hudební festival. Jmenuje se Musica pura a bude přehlídkou žánrů vycházejících z lidové muziky.

Festival, jehož zakladatelem je Jan Rokyta, bude hostit špičkové interprety z celého světa. Čtyřdenní Musica pura začíná ve čtvrtek 26. listopadu v Domě kultury města Ostravy.

„Akci odstartuje nový ostravský orchestr Ostrava Cimbalom Orchestra, v němž se poprvé v historii potkají vybraní hudebníci ze všech ostravských cimbálových muzik,“ říká Jan Rokyta.

Mezinárodní hudební festival přinese ostravskému publiku celkem čtyři koncerty. Podle Rokyty skládají pestrobarevnou mozaiku pravdivých inspirací lidovou písní a lidovou hudbou. Mezi umělci z několika zemí se představí jeden z nejlepších světových cimbalistů Marius Preda.

„Vřele vám mohu doporučit špičkové flamenco v podání kytaristy Artura Ramóna a charismatického zpěváka Carlese Dénii, jakož i večer rumunského folklóru s virtuózními výkony na Panovu flétnu, housle, akordeon či trumpetu v interpretaci zkušených muzikantů z Bukurešti,“ zve ve festivalovém Bulletinu Jan Rokyta.

Český rozhlas Ostrava bude na festivalu také natáčet a Jan Rokyta, který v ostravském rozhlasovém studiu připravuje folklórní pořady a rubriky, nahrávky z festivalu využije pro vysílání. Určitě se máte na co těšit – buď přímo na festivalu nebo později v rozhlasovém vysílání.

autor: tif
Spustit audio