Soutěž Boom Cup vstupuje do 15. ročníku. Muzikanti, hlaste se!

3. květen 2016

Hudebníci, zpěváci a kapely pozor! Multižánrová soutěž kapel Boom Cup pořádaná v ostravském klubu Hudební bazar ve spolupráci s festivalem Colours of Ostrava a Českým rozhlasem Ostrava zahajuje svůj 15. ročník.

Soutěž je určena především amatérským kapelám, zpěvákům a instrumentalistům, kteří mají chuť poměřit své muzikantské schopnosti s interprety z celé republiky v pohodových hudebních večerech v ostravském klubu Hudební Bazar.

Samotný Boom Cup nabídne umístěným kapelám účasti na festivalech: Festival v ulicích v rámci prestižní soutěže Jump Into Colours (šance dostat se na festival Colours of Ostrava), Štěrkovna Music Open, Michal Fest a Slezskoostravský Rockfest 2017.

„Vítěz soutěže si rovněž bude moci nahrát ve studiích Českého rozhlasu Ostrava profesionální zvukový snímek, nebo zrealizovat živý koncert do éteru přímo z ostravského Studia 1,“ dodává organizátor soutěže Igor Vašut.


První ze základních kol soutěže je naplánováno na 6. září, další pak každé úterý. O postupujících rozhodují porota i diváci v klubu. Vítěz 15. ročníku soutěže bude znám do Vánoc.

Přihlásit svoji kapelu můžete on-line do 30. června 2016 přímo na webu soutěže Boom Cup. Potřebovat budete prezentační fotografii a mp3 nahrávku vaší kapely, o které vás požádá registrační systém soutěže.

Informace o průběhu soutěže jsou nedílnou součástí hudebního týdeníku Harenda, ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava naladíte každý čtvrtek po 18. hodině, záznamy pořadu pak najdete v iRadiu.

Vítězem 14. ročníku Boom Cupu se stala pražská kapela PROJEKT D.O.R.A. zpěvačky Báry Smejkalové. Ve finále se utkala s další pražskou kapelou Five Leaf Clover. Podívejte se na video z finálového klání.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.