Café Industrial ovládlo rozhlasové Studio 1

22. duben 2011

Fúzi folku, jazzu, rocku a ambientu nabídla příznivcům další ze série koncertů Českého rozhlasu Ostrava Radio Ostrava Live. V rozhlasovém Studiu 1 se totiž 21. dubna představila formace Café Industrial. Na setlistu přitom byly především písně z debutového alba, které ostravská formace pokřtila v únoru.

Studiový debut se jmenuje Ostrovy, produkoval jej Peter Binder a řada hudebních publicistů se shoduje na tom, že jde o jedno z nejzajímavějších alb, která v poslední době na Ostravsku vznikla. Deska obsahuje 12 písní, které se nesou v rytmu jazzfolku a ambientu.

Nejde vždy o skladby na první dobrou, vyžadují chvíli klidu a soustředění, pokud jim ale část svého času věnujete, budete odměněni niterným prožitkem, který by vám jinak ve víru současného rychlého světa protekl mezi prsty.

Skupina Café Industrial vznikla na jaře roku 2002. Od té doby prošla mnohými hudebními směry a různorodým nástrojovým obsazením, až se její sestava ustálila na současných čtyřech členech: zpěváku a kytaristovi Františku Kučovi, flétnistce Veronice Vlčkové, baskytaristovi Ondřeji Pyšovi a bubeníku a perkusistovi Viktoru Dořičákovi.

Se členy kapely jsme se před koncertem setkali i v dopoledním Koktejlu (k poslechu zde), už v lednu byli hosté Harendy (k poslechu zde).

autoři: tif , Monika Horsáková
Spustit audio