Česko zpívá koledy. Zazpívejte si je s námi i vy!

12. prosinec 2016

Dopřejte si chvilku předvánočního klidu a přijďte si s Českým rozhlasem zazpívat i vy.

Žádný koncertní sál by nestačil sboru, který ve středu 14. prosince v 18:00 vystoupí v celostátním představení Česko zpívá koledy. Lidé v desítkách měst a obcí společně na náměstích nebo jiných veřejných místech zazpívají v jeden čas pětici koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody a Pásli ovce Valaši.

Velké předvánoční zpívání pořádají regionální Deníky, potřetí společně s Českým rozhlasem. Před lety to začalo setkáním při malé sousedské slavnosti. Letos už se ke společnému zpěvu koled chystají tisíce lidí v celé vlasti.

Texty všech koled vyšly v regionálním Deníku a spolu se seznamem všech zapojených měst a obcí je najdete také na www.ceskozpivakoledy.cz, nebo si je stáhněte zde – stáhnout zpěvník.

Česko zpívá koledy

K šestému ročníku společného zpívání Čechů, Moravanů a Slezanů se i letos chystají také naši krajané v zahraničí.

Připojte se i vy! Spolu s vámi bude koledy zpívat i rádio vašeho kraje. Začínáme přesně v 18:00 a ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava se máte na co těšit – na koledy navážeme přenosem adventního koncertu kapely FiHa s Václavem Neckářem – více zde.

autoři: ČRo , tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka