Chodúr s big bandem, interaktivní prohlídky studií, soutěže. Na muzejní noci se máte na co těšit

7. červen 2016

Nepodařilo se vám získat rezervaci na speciální večerní prohlídku vysílacího studia? Nevadí, i tak toho uvidíte dost! Přijďte do rozhlasu na Ostravskou muzejní noc (OMN).

Třicet tři ostravských kulturních center otevře v sobotu 11. června své brány veřejnosti zdarma v rámci celorepublikového festivalu s názvem Muzejní noc. Až do pozdních večerních hodin vám budou k dispozici i vybrané prostory Českého rozhlasu Ostrava, kde jsme pro vás připravili bohatý program. Začínáme v 18:00 a končíme hodinu před půlnocí.

Volná prohlídka bez průvodců

Přijďte k nám a uvidíte to, co jindy jen slyšíte. Ukážeme vám, jak se točí minutové hry. V Režii 2 vám spolu s herci a zvukařem vše předvedeme ve třech půlhodinových blocích (18:30-21:00).


19:00 – 23:00, Mimořádný přímý přenos
Český rozhlas Ostrava upravuje večerní program. Redaktor či redaktorka v terénu vám přinese to nejzajímavější z celé akce. Uslyšíte reportážní vstupy z vybraných míst, rozhovory s pořadateli atd.

V Režii 3 se po celou dobu OMN budete moci osobně zapojit do práce se zvukem. Načtěte pozdrav rodině, kamarádům, známým. Upravené zdravice si pak budete moci stáhnout z našeho webu. Na webu najdete i snímky z celé rozhlasové akce, přičemž ve Studiu 4 se můžete nechat vyfotit za rozhlasovým mikrofonem. Kromě webu budeme fotky umisťovat na Facebook.

V předsálí Studia 1 budou soutěže a kvízy pro děti. V 19:00 přijdou dva klauni s interaktivním programem pro děti i dospělé. Budou působit po trase volné prohlídky až do 21:00.

A v koncertním Studiu 1 se v čase 19:00 – 21:30 můžete těšit na tři třicetiminutové koncertní bloky Big Bandu Gustava Broma s Martinem Chodúrem.

Rozhlasová bojovka 107.3 FM

Rozhlasová bojovka 107.3 FM

Dejte si během muzejní noci bojovku! Poslouchejte v průběhu své trasy OMN na mobilu nebo jiném přenosném zařízení naše vysílání na ostravské frekvenci 107.3 FM a zjistěte, odkud všude jsme pro vás od 19:00 hodin vysílali reportážní vstupy z této akce.

Alespoň tři z těchto míst, kromě naší budovy, nám zašlete nejpozději do neděle 12. června (více čtěte zde). Tip: Nápovědu ke správným odpovědím získáte v Českém rozhlase Ostrava.

Čtěte také

Soutěž je určena i pro posluchače, kteří se nemohou akce OMN 2016 osobně zúčastnit. Celkem rozdáme 35 cen našich i od institucí zapojených do akce OMN 2016 (vstupenky, knihy, poukázky).

Speciální prohlídky studií s průvodcem

Nad rámec volného vstupu uvidí zpravodajský newsroom a vysílací studio návštěvníci, kteří se přihlásili přes rezervační formulář na stránkách OMN. Prohlídky se konají co půlhodinu; celkem sedm skupin po 15 lidech. Produkční vyzvedává skupiny v předsálí Studia 1.

autoři: ČRo Ostrava , tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.