David Stypka s kapelou Bandjeez se po dvou letech vrátil do Studia 1. Velkolepě!

5. září 2017

Charismatický sametový hlas Davida Stypky, doprovázený jeho kapelou Bandjeez, znovu zazněl ve Studiu 1. Písně z jeho nové desky si vychutnali návštěvníci koncertu ve čtvrtek 14. září od 18:00.

Za dva roky od prvního velmi úspěšného koncertu v Českém rozhlase Ostrava se toho hodně událo. David Stypka si od té doby získal mnoho nových příznivců po celé republice. A nedávno vydané album Neboj vzbudilo velkou pozornost.

„Koncert před dvěma lety byl skvělý zážitek, tehdy proběhl v rámci živého vysílání pořadu Harenda. Stypkovo vystoupení bude stát za to, návštěvníci se mohou těšit na repertoár z nové desky,“ upozorňoval před koncertem ve Studiu 1 Richard Piskala, vedoucí programu Českého rozhlasu Ostrava.

David Stypka a kapela Bandjeez naladili ve Studiu 1 své hudební nástroje i hlasy dokonale. Muzikanti hráli s plným nasazením hodinu a půl, publikum nešetřilo velkými ovacemi a po koncertě taky slovy chvály.

„Dojmy jsou veskrze veselé, byli jsme nadšení, krásný koncert,“ usmíval se jeden z návštěvníků ve středním věku. „Všechno se nám líbilo. Zpěvák vynikající, intonačně perfektní,“ chválila paní. „Skupinu známe už hodně dlouho a obdivujeme, s jakým nasazením hrají. A hlas Davida Stypky je bezkonkurenční,“ dodala další z návštěvnic koncertu.

A jak se hrálo samotným muzikantům? „Bylo to strašně hezké, intimní, dojemné. Hrálo se nám dobře, drželo to pohromadě, plný dům lidí, kteří nás mají zřejmě rádi. Já myslím, že super,“ hodnotil bezprostředně po koncertě David Stypka.

„Krásné, nádherné, super to bylo,“ přizvukují další členové kapely. „Hlavně mě překvapila atmosféra, kterou lidé tady vytvořili. A i když tady bylo dost známých, jsem překvapený z těch ovací. Až jsme prodloužili víc, než jsme čekali. Radost,“ dodává Matěj Drabina.

Na koncertě zazněly hlavně songy z nového alba Neboj, pod kterým je podepsaný jako autor hudby i textů především zpěvák a kytarista David Stypka.

„Naše muzika se pořád posouvá. Začínali jsme jako kapela s kontrabasem, španělkami, v podstatě folková grupa. A teď hrajme až, nebál bych se říci, bigbít. A já se asi nějak podvědomě vracím k tomu, na čem jsem vyrostl, což byly tvrdé kapely jako Pearl Jam, Soundgarden a tak,“ říká Stypka.

Davida Stypku a kapelu Bandjeez čeká v nejbližších týdnech velké podzimní turné.

autoři: ČRo Ostrava , tif , čan

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka