Den v lese s Českým rozhlasem Ostrava

12. říjen 2015

Pojďte s námi do lesa. V úterý 13. října vám v průběhu dne nabídneme zajímavosti a reportáže z lesa a o lese. Poslouchejte Den v lese s Českým rozhlasem Ostrava.

Po celý den se v rozhlasovém vysílání budete setkávat s odborníky na přírodu, les i myslivectví. Dozvíte se spoustu zajímavostí ze života v lese.

Do lesa vás pozveme už v Dobrém ránu – uslyšíte houbařskou anketu, řekneme si, jak v lese správně chovat, abychom něco viděli. Vydáme se také na hon.

Magazín Křížem krajem nám pak představí myslivce a jejich podzimní aktivity podrobněji. Mezi myslivce z Ostravy-Staré Bělé se s rozhlasovým mikrofonem vypravil i redaktor Artur Kubica, jeho reportáž uslyšíte po deváté hodině.


Les je velmi složitý ekosystém, tvořený složkou rostlinnou, živočišnou a abiotickým prostředím. Dle obecně přijímané lesnické definice je za les považováno území, v němž rostou dřeviny, které dorůstají minimální výšky 5 metrů. Lesy dělíme na smíšené, listnaté a jehličnaté.

S Dnem v lese souvisí i Koktejl, který vysíláme mezi desátou a jedenáctou hodinou. Pozvání Ivy Piskalová přijala zooložka, milovnice velkých kočkovitých šelem Silvie Ucová. Pracuje v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR, kde má na starosti obchodování s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin. V Koktejlu bude řeč třeba o tom, která zvířata chtějí čeští chovatelé nejčastěji prodat do zahraničí a která se naopak do Česka přivážejí.

A do lesa se vrátíme ještě po 15. hodině, určitě si to nenechejte ujít! Prožijte 13. října 2015 jako Den v lese s Českým rozhlasem Ostrava.

V lese
autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.