Ewa Farna & kapela - živě v Českém rozhlase Ostrava

12. listopad 2014

Zveme vás na koncert Ewy Farne. V pondělí 24. listopadu vystoupí se svou kapelu ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava a pokřtí svou zbrusu novou desku.

Vstupenky v ceně 99,- Kč můžete získat v recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu. Nebo si koncert nalaďte v přímém přenosu na našich rozhlasových frekvencích (vysíláme také po internetu). Přenos můžete sledovat také na YouTube (vysíláme pouze přenos, záznam k dispozici nebude!).

V pondělí 24. listopadu od 20:00 se bude zpívat z Leporela. Tak nezapomeňte – Ewa Farna v Českém rozhlase Ostrava!


Ewa Farna: LEPORELO je album o mém životě

Nové album Ewy Farne tentokrát vyšlo netradičně a s úspěchem nejprve v polské verzi, pod názvem (W)inna. Nyní přichází zpěvačka konečně s českou deskou, kde výraznější aranžerské proměny dostál především velmi úspěšný první singl Leporelo.

Ten se stal po delší odmlce jejím velkým hitem, který pronikl mimo jiné i do radiové TOP 10. Novinka přichází tedy téměř po pěti letech vyplněných řadou live CD, DVD, polských alb a speciálních projektů, což v Ewině věku těžko může říct některá z jejich současných a starších kolegyní.

Poslední studiové české CD totiž vydala ve svých šestnácti letech. Stejně jako zpěvačka sama je tak její největší hrdostí to, že i nové album LEPORELO je dospělé.

„Deska je mé přenášené dítě, vznikala tak nějak dva roky a vychází po pěti leté pauze na českém trhu. Už se moc těším, až ji budu držet v náručí. Je to poprvé deska bez publishingu, pouze s písněmi, které jsem psala já a kapela. Kluci mi moc pomohli, napsali krásné věci. S přetlumočením polských textů mi také pomáhali skvělí lidé,“ říká k dlouho očekávanému albu Ewa Farna.

Vedle Ewy se na hudbě a textech k albu LEPORELO podíleli například hudebník Marcus Tran, který je spoluautorem stejnojmeného hitu, kytarista z kapely Martin Chobot, textaři Ondřej Ládek, Filip Sázavský nebo Lešek Wronka.

„Na žádné desce nebylo tolik mne. Je tam třeba píseň věnována mámě, také píseň pro ségru, o mém managerovi Leškovi, nebo třeba o velmi vlivných lidech. Věřím, že tuto otevřenou zpověď fanoušci ocení,“ dodává zpěvačka.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.