Formace Prime Time Voice otevřela nový hudební rok pohodovými melodiemi

6. leden 2015

S novým rokem začala v Českém rozhlase Ostrava také nová koncertní sezóna. I letos pro vás totiž připravujeme sérii přímých přenosů ze Studia 1. Nový hudební rok jsme otevřeli tříkrálovým koncertem vokálního tria Prime Time Voice (záznam vystoupení najdete na konci článku).

Tři krásné dámy, tři úžasné sametové hlasy. V takové společnosti jste mohli v pondělí večer strávit první novoroční koncert Českého rozhlasu Ostrava. V předvečer Tří králů jsme si totiž do hudebního Studia 1 pozvali jazzové uskupení Prime Time Voice.

Vedle zmíněných zpěvaček ho tvoří ještě trojice skvělých jazzmanů, kteří nás žánrově zavedli do období 1. republiky i mezi hvězdy stříbrných pláten.

Koncert přilákal početné publikum – desítky lidí neodradilo od návštěvy rozhlasového studia ani vytrvalé celodenní sněžení. Cestu si sem našli a každý z jiného důvodu.

„Znám interpretku a jejího manžela, ale naživo jsem je nikdy neslyšela,“ prozrazuje nám jedna z návštěvnic. „Něco z jejich tvorby jsem slyšel a musím říct, že je to velmi příjemné,“ přidává muž ve středním věku.

Další zase prozradili, že kontrabasista a autor řady písní Jaroslav Šimíček je jejich spolužák, takže si v rozhlase udělali takový třídní sraz.

„Pro mne to bude novinka, protože my jsme je znali předtím a teď je to v podstatě nová skupina, takže jsme zvědaví,“ uzavírá rozhlasovou minianketu další z návštěvnic.

Prime Time Voice je totiž nové uskupení zkušených muzikantů, kteří se na české hudební scéně pohybují už řadu let. Jednou z nich je i sopranistka Dana Šimíčková.

Prime Time Voice ve Studiu 1

„My spolu zpíváme už deset let pod různými jmény, ale jako Prime Time Voice spolu existujeme přesně rok a čtvrt,“ vysvětlila Dana Šimíčková ještě před koncertem v dopoledním Koktejlu.

Dana neboli Dája Šimíčkova sama působí ještě v několika dalších formacích, například s jazzovým Shadde Yadda vytvořila dokonce hudbu k seriálu První republika. Altistka Marta Marinová je zase členkou divadla Sklep a mezzosopranistku Táňu Roskovcovou můžete vídat na koncertech po boku Karla Gotta.

V Prime Time Voice si ale daly nový společný cíl – „jít po vnitřní síle hudby“, a to prostřednictvím starých, zapomenutých, znovuobjevených, ale i zbrusu nových písní.

„Základ našeho repertoáru určitě tvoří jazzové standardy, ze kterých vycházíme. Ale další části repertoáru jsou písně, o kterých si myslíme, že jazzovými standardy se pomalu stávají, a zároveň písně, které nejsou jakýmsi hlavním proudem. Naopak jsou to třeba písně zapomenuté, ale mají podle nás potenciál,“ vysvětluje sopranistka.

A všechno to, co Dana Šimíčková vyjmenovala, zahráli i v pondělí v hudebním Studiu 1. Málokdo ale tuší, že tento repertoár skupina sestavila a nazkoušela za pouhých 10 měsíců. A ještě rychleji přišla na svět jejich debutová deska - jde totiž o záznam prvního společného koncertu Prime Time Voice.

Rozhlasové posluchače ale neochudili ani o ukázku z nové tentokrát už studiové desky, kterou plánuje kapela natočit během letošního roku.

autoři: ČRo Ostrava , Kateřina Daňková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka