Hasiči z Nové Vsi a Lesních Albrechtic se už těší z výher rozhlasové soutěže Dobráci roku

23. červen 2016

Výherci 2. a 3. místa za Moravskoslezský kraj se již nyní těší z výher v podobě piva a masa ke grilování. Čtyřicetitýdenní soutěž sborů dobrovolných hasičů regionálních studií Českého rozhlasu s názvem Dobráci roku, probíhající od září 2015, byla ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava ukončena vyhlášením vítězů 10. června.

Soutěž Dobráci roku probíhala od září 2015 do května 2016 na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu. Na druhém místě soutěže v Moravskoslezském kraji, pořádané Českým rozhlasem Ostrava, skončili hasiči z Nové Vsi u Frýdlantu nad Ostravicí. Těm místní i posluchači Českého rozhlasu Ostrava poslali 1920 hlasů. Na třetím místě skončili hasiči z Lesních Albrechtic s počtem 1909 hlasů.

Ve čtvrtek 23. června byly zástupcům těchto sborů slavnostně předány výhry náležející k místům. Hasiči z Nové Vsi si mohou uspořádat víkendovou oslavu, na kterou jim Český rozhlas Ostrava dodal deset 50litrových sudů piva Velkopopovický Kozel Světlý a 30 kg masa ke grilování. Hasiči z Lesních Albrechtic získali na oslavu 5 sudů piva a 20 kg masa ke grilování.

Celkovým vítězem soutěže za Moravskoslezský kraj jsou hasiči z Kozmic na Opavsku. Zvítězili počtem 3184 hlasů. Hlavním výhrou pro hasiče i místní obyvatele bude obecní veselice plánovaná na poslední červencový víkend.

„V Kozmicích si tak 30. července užijí oslavu pro celou obec plnou piva, grilovaného masa, hudebních kapel a doprovodného programu pro děti. Tuto obecní veselici jim doveze a uspořádá Český rozhlas Ostrava,“ řekl k výhře pro první místo vedoucí programu ČRo Ostrava Richard Piskala.

Hasiči z Kozmic se navíc zúčastní národního finále, které proběhne právě tuto sobotu 25. června v Nymburce. Zde se v tradičních hasičských disciplínách utká s ostatními vítězi soutěže z dalších krajů České republiky.

Reportáž o tom, jak se kozmičtí hasiči chystají na sobotní finále, uslyší posluchači Českého rozhlasu Ostrava v pátek 24. června po 15. hodině. Reportáž s nimi natočil redaktor Artur Kubica, který v průběhu soutěže průběžně natáčel reportáže se všemi 40 vybranými sbory dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji.

Navíc, posluchači Českého rozhlasu Ostrava mají o víkendu možnost zjistit, jak se hasičům z Kozmic na národním finále vede. Přímo z finále v Nymburce bude stanice vysílat aktuální vstupy a reportáže.

autor: Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka