Houbařská sezóna v Českém rozhlase Ostrava: soutěžíme o nožíky!

29. září 2017

Rostou praváci, babky, bedly... a rostou o sto šest. V těchto dnech o ně vášniví houbaři v lesích skoro zakopávají. Český rozhlas Ostrava má pro zapálené sběrače jedinečnou soutěž, ve které máme nachystanou výhru povinnou výbavu houbaře – speciální houbařský nožík!

Jsou dvě cesty, jak nožík vyhrát. Jedna vede přes vysílání a druhá přes Facebook Českého rozhlasu Ostrava.

Každý všední den v 09:50 a o víkendu v 08:50 moderátor vyhlásí soutěž. Zavolejte k nám do vysílání na číslo 596112266, odpovězte na otázku z našeho houbařského kvízu a houbařský nožík je váš! Soutěžíme až do 8. října.

Druhou možností, jak nožík vyhrát, je soutěžit na našem rozhlasovém Facebooku. Na naší stránce vám občas napíšeme, abyste nám posílali fotografie z vašich houbařských výprav. Jsme zvědaví na vaše úlovky, zapeklitě schované kloboučky a třeba i na šťastné rodinné foto s letošní úrodou hub.

Z Vašich fotografií budeme vybírat ty nejzajímavější a patřičně je pak oceníme – jak jinak, než rozhlasovým houbařským nožíkem. Držíme palce a hurá na houby!

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.