Hradozámecká noc. První přenos na nové frekvenci 91,9 MHz

31. srpen 2015

Zámek v Hradci nad Moravicí se zapojil do celorepublikové Hradozámecké noci netradičním způsobem. Atmosféru totiž mohli zprostředkovaně zažít i rozhlasoví posluchači naladění na frekvenci 91,9 MHz.

S rozhlasovými mikrofony jsme absolvovali trasu mimořádných večerních prohlídek zámku, při kterých vystupovali zdejší průvodci a další příznivci zámku v kostýmech a předváděli pro návštěvníky scény inspirované pověstmi spojenými se zámkem v Hradci nad Moravicí.

Vydařený přímý přenos vysílaný výhradně na naší nové frekvenci 91,9 v Hradci nad Moravicí a blízkém okolí moderovali Iva Piskalová a Richard Piskala, v přenosu hovořil také kastelán zámku Radomír Přibyla a řada účinkujících, průvodců i návštěvníků akce.

Jak to bylo například s knížetem Felixem, jehož duch prý dodnes chodí po zámeckých komnatách, nebo kde v okolí Hradce nad Moravicí byla zázračná studna? Poslechnout si to můžete také vy, záznam přímého přenosu si můžete přehrát zde.

Čtěte také

Hradozámecká noc na zámku v Hradci nad Moravicí v přímém přenosu
autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.