Ideální počasí, pohodová atmosféra a prima muzika. Rozhlasový piknik se vydařil

14. srpen 2017

Čtyři koncerty pod širým nebem se včera odehrály na ostravské Černé louce. Uprostřed prázdnin se tam konal rozhlasový piknik. Akci připravil Český rozhlas Ostrava společně s centrem Cooltour. A muziku si tam lidé vychutnávali třeba na trávě na dece. Aktivnější návštěvníci si pak mohli i zasoutěžit.

„Šli jsme vyloženě účelově. Do Cooltouru chodíme pravidelně, Český rozhlas posloucháme, manželka o té akci něco zjistila, tak jsme přišli s malým,“ říká Pavel Zajíc, který na akci dorazil s rodinou. A jejich syn právě dokončil všechny soutěže. „Mikuláš má dva roky a myslím, že ho to i docela bavilo, s maminkou to zvládli,“ dodává s úsměvem.

Do soutěží na ostravském rozhlasovém pikniku se ale nezapojily jenom děti. Pobavily i dospělé, například pana Standu. „Našel jsem to na Facebooku, že to bude. Tak jsem si řekl, že tady musím být. Přišel jsem hlavně na koncert Kristýny Lištiakové, ale když jsou tady soutěže, tak si taky zasoutěžím. Jsem soutěživý typ,“ prozrazuje pan Standa.

Kristýna Lištiaková & Band

První koncert patřil Matu Vašíčkovi. Písničkář vystoupil na ostravském rozhlasovém pikniku s houslistkou Markétou Linhartovou. „Moc se mi to líbilo, dobře jsem se slyšel. A jednou mě tam obtěžovala včela, což je nevýhoda těch venkovních koncertů. Ale jinak to bylo fajn,“ říká Mat Vašíček.

Atmosféru na pikniku Českého rozhlasu Ostrava si pochvalovala i 85letá Dagmar Čechová. Důchodkyně přijela na akci z Ostravy-Hrabůvky. „Pěkné je to všechno. Já se cítím dobře mezi mladými, je to až trapné. Dokonce jsem šla i soutěžit. Děti a starouši – to je na stejné úrovni,“ smála se seniorka.

Rozhlasový stan na pikniku

Kromě Mata Vašíčka s Markétou Linhartovou si návštěvníci pikniku mohli užít ještě dalších tří koncertů. Na pódiu se pak postupně vystřídali Markéta Lištiaková & Band, Pokustone a Plyš.

„Ďakujeme za veľmi príjemnú atmosféru, za pozornosť a obzvlášť Českému rozhlasu Ostrava za túto formu podpory miestnej scény,“ vzkázaly prostřednictvím Facebooku členky kapely Plyš.

Všichni účinkující reprezentují moravskoslezskou hudební scénu a se všemi jste se mohli setkat prostřednictvím rozhlasového týdeníku Harenda.

Plyš

Další hudební akce, které pořádá Český rozhlas Ostrava, přitom na sebe nenechají dlouho čekat. „V úterý 22. srpna bude u nás ve Studiu 1 koncertovat Moravanka a další koncert, který chystá Český rozhlas Ostrava, je potom 14. září a to bude David Stypka, který se v rozhlase objeví po dvou letech. Takže všechny srdečně zveme a těšíme se,“ dodává vedoucí marketingu Zita Mickertsová.

autoři: tif , iha
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.