Irena Budweiserová: Spirituály a gospely v tak trochu jiných aranžích

14. říjen 2014

Český rozhlas Ostrava vás zve na další koncert. Ve čtvrtek 23. října ve 20:00 můžete slyšet nádherný hlas s černým nádechem. Irena Budweiserová vám za doprovodu kapely Blue Soul zazpívá písničky ze své nejnovější desky.

Naše přední jazzová a gospel zpěvačka Irena Budweiserová přijíždí do Ostravy s vynikajícími muzikanty, Miroslavem Linkou a Jaroslavem Šindlerem (akustické a el. kytary). V tomto složení už odehráli řadu koncertů po celé republice, včetně Prahy.

Blue Soul je název kapely Ireny Budweiserové, složené ze čtyř vynikajících muzikantů společně se zpěvačkou, (paní Irenou).

Postupně se tento projekt vykrystalizoval v zajímavé koncerty s repertoárem, ve kterém jsou zastoupeny nejen spirituály, gospely a blues, ale také Irenina vlastní tvorba.


Vstupenky v ceně 99,- Kč můžete získat v recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním centru. Koncert vysíláme v přímém přenosu na našich rozhlasových frekvencích (vysíláme i po internetu!) a na YouTube.


Irena Budweiserová & Blue Soul

Irena Budweiserová vystudovala zpěv na konzervatoři v Praze u profesorky Aleny Pařízkové a profesorky Laďky Kozderkové. Toto studium rozvinulo její přirozený talent a výsledky můžeme slyšet nejen na koncertech a vydaných nosičích se Spirituál kvintetem, ale i na jejích sólových projektech a koncertech. Během svého studia v roce 1980 nastoupila do skupiny Spirituál kvintet, kde působila do roku 2010.

Irena Budweiserová

Její současnou sestavu tvoří jazzoví muzikanti Petr Dvorský (kontrabas) a Jaroslav Šindler či Miroslav Linka (kytary). S těmito muzikanty natočila Irena Budweiserová mnoho alb a vystupuje s nimi v klubech i kostelích. V jejím repertoáru jsou zastoupeny různé hudební žánry, které spojuje její jedinečný hlas a citlivý a erudovaný doprovod její kapely.

Miroslav Linka - absolvent státní konzervatoře v Praze. Kytarista širokého stylového záběru od soudobé vážné hudby (Agon Orchestra) až po funk-jazzové fúze (jeden ze zakládajících členu kapely Work, Shop&More). Hraje ve skupinách Jocose Jazz Eleny Suchankové, Ireny Budweiserové, Vibe Fantasy. Je pravidelným účastníkem letních jazzových dílen ve Frýdlantě. Skládá a aranžuje pro všechny formace.

Jaroslav Šindler - vystudoval jazzovou kytaru na Lidové konzervatoři v Praze. Vystupuje v nejrůznějších jazzových formacích. Spolupracuje již téměř 20 let s Jiřím Stivínem. Nahrál s ním několik CD a vystupoval na mnoha koncertech jak v Čechách, tak i v zahraničí (International Jazz Festival Montreal, Ost-West Jazz Festival v Norimberku atd.). S Irenou Budweiserovou natočil již několik CD. Současně se věnuje pedagogické činnosti (vydal publikaci Kytarová praktika u vydavatelství Muzikus). Vyučuje jazzovou kytaru a improvizaci na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka