Když fotoreportér musí aneb fotografie pro Český rozhlas Ostrava

1. duben 2014

Velkoformátové černobílé fotografie vystihující Ostravu a Ostravsko budou k vidění v ostravské Literární kavárně Academia. Jejich autorem je fotograf Martin Straka, kterého můžete znát také jako zprávaře Českého rozhlasu Ostrava.

Vernisáž v Literární kavárně Academia v centru Ostravy je naplánována na středu 2. dubna v 17:00. „Základ výstavy tvoří deset velkoformátových fotek. Jsou o hudbě, divadle, ale také o běžném životě. Vše v černobílé, vše z Ostravy nebo Ostravska,“ říká o svých pracích autor Martin Straka.

Výstava nese název Když fotoreportér musí aneb fotografie pro Český rozhlas Ostrava a velkoformátové fotografie doplňují menší obrázky na podobná témata. V Academii budou k vidění do konce dubna.

„Velkoformátové fotografie budou poté trvale umístěny na chodbách v budově Českého rozhlasu Ostrava na ulici Dr. Šmerala 2 a rozšíří tak stálou vnitřní expozici dalších fotografií např. od autora Jindřicha Štreita,“ prozradil ředitel Českého rozhlasu Ostrava Josef Podstata.

Veřejnost může fotografie vidět i během dne otevřených dveří v Českém rozhlase Ostrava, který plánujeme na sobotu 7. června.

Martin Straka (nar. 1967) patří k renomovaným ostravským fotografům. Znám je také komentováním automobilových sportů. Fotí pro Českou televizi, týdeník Reflex, jako redaktor spolupracuje s Českým rozhlasem Ostrava. Jeho fotografie rovněž každý rok zdobí kulturní ročenku Ostravského informačního servisu.

autor: Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.