Koncerty v přímých přenosech jsou zpátky v budově ostravského rozhlasu

25. únor 2017

Po několika měsících oprav prostor hudebního Studia 1 zahájí Karel Hegner a CM Aleše Smutného letošní rozhlasovou koncertní sezónu. Posluchači, kteří v soutěži Českého rozhlasu Ostrava vyhrávají vstupenky, si 2. března přijdou poslechnout koncert rovnou do znovu otevřeného studia.

V předchozích měsících řešilo ostravské studio Českého rozhlasu ty nejpalčivější problémy Studia 1, jako je oprava topení, vzduchotechniky a střechy. Zatím je dokončena první fáze oprav, kompletní rekonstrukce návštěvnických prostor celého studia je v plánu v průběhu příštích dvou let.

„V první fázi oprav jsme řešili hlavně vzduchotechniku a topení, aby se našim návštěvníkům během koncertů dobře dýchalo a bylo jim v sále příjemně,“ říká vedoucí oddělení provozu Českého rozhlasu Ostrava Pavel Antoniazi.

Dodává, že velkorysejší přestavba diváckého a posluchačského zázemí, posilující návštěvnický komfort, patří mezi dlouhodobé priority místního managementu.

Opravy Studia 1 probíhaly od srpna minulého roku a koncerty ostravského rozhlasu tak byly dočasně pořádány v nedalekém Divadlu loutek. Nejbližší koncert Karla Hegnera a CM Aleše Smutného už ale bude probíhat zpátky v domácím prostředí budovy Českého rozhlasu na Šmeralově ulici v Ostravě.

Lístky na úvodní koncert letošního roku jsou k dostání pouze pro věrné posluchače, kteří po výzvě ve vysílání co nejrychleji zatelefonují do vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Výherci si tak budou moci už na této hudební akci vychutnat první změny ve Studiu 1.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.