Kvalitní muzika, propracované texty a pozitivní energie. D.O.R.A. svůj um ukázala i v Barráku

4. listopad 2016

V ostravském music clubu Barrák bylo ve čtvrtek 3. listopadu mimořádně živo. Mimořádné vydání rozhlasového týdeníku Harenda tady hostilo koncerty hned čtyř kapel. A vystoupení Projektu D.O.R.A. jsme vysílali živě.

Kapela je mladá, vznikla v roce 2014. Hraje moderní, inteligentní popík s propracovanými texty.

„Jak popsat naši hudbu? Nejlepší způsob je, když si ji sami pustíte a zaposloucháte se do ní. Pokud chcete malou nápovědu, může posloužit pár řádků, co o nás napsal produkční festivalu Colours of Ostrava Lukáš Hradil, poté, co nás viděl na finále soutěže Boom Cup, které jsme nakonec vyhráli,“ píší členové kapely na svém webu.

„Kapela D.O.R.A., to je neuvěřitelná smršť energie střídaná s pečlivě promyšlenými klidnějšími pasážemi. To vše zahráno a hlavně zazpíváno naprosto precizně,“ řekl Lukáš Hradil o kapele D.O.R.A.

Koncerty jsou velmi živé, na pódiu z kapely srší pozitivní energie. Srdcem kapely je kytarista Láďa Štefek, duší pak zpěvačka Bára Smejkalová. Všichni členové mají hudební vzdělání, zpěvačka působí v divadle Semafor.


Projekt D.O.R.A.
- Bára Smejkalová (zpěv)
- Ladislav Štefek (kytara)
- Kamil Janský (saxofon)
- Mikuláš Čimbura (piano, klávesy)
- Jan Kříž (baskytara)
- Patrik Bartizal (bicí)

„Máme za sebou nějaké festivaly, tady v Ostravě třeba na základě Boom Cupu jsme hráli na MichalFestu nebo na Festivalu v ulicích. Oba festivaly byly pro nás velmi hezkým zážitkem,“ říká Láďa Štefek.

Kromě kapely D.O.R.A. se představila ostravská formace Nice To Meet You se zpěvačkou Terezou Vašutovou, dále Siren Call, což je vídeňský projekt amerického kytaristy Jasona de Cordoby a bulharské zpěvačky a baskytaristky Yvonne Lace. Závěr pak obstarala Smetana života, vzpomínka na před deseti lety zesnulou zpěvačku, hudebnici a skladatelku Nikol Kantorovou.

Projekt D.O.R.A.
autor: tif
Spustit audio