Muzikálové melodie zpívají Hana Fialová a Tomáš Savka

3. duben 2018

Hana Fialová a Tomáš Savka zazpívali v ostravském rozhlase. Za klavírního doprovodu předvedli slavné muzikálové melodie.

Zpěvačka a herečka Národního divadla moravskoslezského Hana Fialová vystoupila v rozhlasovém Studiu 1 za klavírního doprovodu Jakuba Žídka. Jako host zazpíval také Tomáš Savka. Zazněly melodie z muzikálů, ve kterých Hana Fialová exceluje v divadelních představeních.

Hana Fialová a Tomáš Savka zazpívali ve Studiu 1 ve čtvrtek 12. dubna od 18:00. Zcela vyprodaný koncert jsme vysílali jako video přenos na YouTube, poslouchat jste ho mohli také v přímém přenosu Českého rozhlasu Ostrava.

Hana Fialová se narodila v Opavě, ale Ostrava se jí stala osudem. Absolvovala v ní Janáčkovu konzervatoř ve třídě Evy Gebauerové-Phillips, a později se stala sólovou zpěvačkou country skupiny Red Hats. S ní koncertovala u nás i v zahraničí, několikrát vystoupila v zábavných televizních pořadech a vydala dvě profilová cédéčka.

Hraje a zpívá v Národním divadle moravskoslezském už 15. sezónu. Zcela jedinečným způsobem září v hudebním dramatu Edith a Marlene, za což také získala Cenu Thálie.

Tomáš Savka pochází z Karlových Varů. Jeho pěvecká kariéra odstartovala v roce 2003 v první řadě soutěže Česko hledá Superstar (4. místo). Vedle sólové pěvecké kariéry se trvale věnuje muzikálovému divadlu.

V ostravském Národním divadle moravskoslezském se poprvé představil v muzikálu Evita v roli Che, za kterou získal Cenu Thálie 2014, v dalším z muzikálů Andrewa Lloyda Webbera Sunset Boulevard hraje Joea Gillise a v operetě Ples v opeře Emila Wolfa.

autor: tif

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.