OBRAZEM: Rozhlasová část muzejní noci přilákala tisíc lidí

14. červen 2016

Český rozhlas Ostrava se už potřetí stal součástí Ostravské muzejní noci. Letos jsme byli jednou z 33 zastávek, které lákaly k návštěvě v netradiční dobu.

Přijďte k nám a uvidíte to, co jindy jen slyšíte. I touto větou jsme vás lákali na prohlídku rozhlasových prostor. A kdo přišel, určitě nelitoval. Na vlastní oči viděl a na vlastní uši slyšel, jak se natáčejí minutové hry.

Zájemce jsme provedli i dalšími studii, ukázali jsme hlavně, jak se pracuje se zvukem. Jsme rozhlas... Kdo chtěl, mohl se s rozhlasovými rekvizitami nechat vyfotit (na Facebook). Ve Studiu 1 k tomu všemu hrál Big Band Gustava Broma, se kterým si sem tam zazpíval i Martin Chodúr.

V předsálí Studia 1 byly připraveny soutěže a kvízy pro děti. Do akce jsme zapojili i posluchače, a to prostřednictvím Rozhlasové bojovky 107.3 FM.

Děkujeme, že jste si k nám našli cestu. A doufáme, že jste se dobře bavili.

Natáčení zvukové upoutávky
Jak se natáčejí Minutové hry
Big Band Gustava Broma ve Studiu 1
Vysílání z Ostravské muzejní noci
Focení na Facebook
autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.