Ohlédnutí za Ostravskou muzejní nocí 2016

15. červen 2016

Třicet tři ostravských kulturně zaměřených organizací letos přivítalo návštěvníky během festivalu Ostravská muzejní noc 2016. Svou zastávku měl i Český rozhlas Ostrava.

Osmý ročník Ostravské muzejní noci (letos měla akce podtitul swingová) přitáhl celkem 27,5 tisíce lidí. Do rozhlasu se přišlo podívat asi tisíc z nich.

Některé přitáhlo vystoupení Big Bandu Gustava Broma s Martinem Chodúrem, jiní byli zvědavi, jak to v rozhlase chodí. Všichni ale měli možnost se nechat vyfotit do naší facebookové soutěže nebo si vyzkoušet nahrát zvukovou upoutávku.

Největší návštěvnost mělo opět Miniuni – Svět miniatur, následně Ostravské muzeum. Hranici tisíce návštěvníků zdolala i Galerie výtvarného umění v Ostravě, Radnice města Ostravy, Dolní oblasti Vítkovic, Český rozhlas Ostrava, Dopravní podnik Ostrava i Střední umělecká škola Ostrava.

Ostravská muzejní noc je už tradičně zaměřená z velké části také na rodiny s dětmi. Pro ně bylo připraveno nepřeberné množství doprovodných programů od workshopů a výtvarných dílen až po praktické ukázky technických či řemeslných dovedností.


Rozhlasová část muzejní noci přilákala tisíc lidí
Fotografické ohlédnutí za rozhlasovou částí akce.

Vaše fotky z Ostravské muzejní noci 2016
Každý, kdo přišel, se mohl nechat vyfotit s rozhlasovými rekvizitami. Všechny najdete v tomto odkazu (samotné fotogalerie jsou umístěny na Facebooku)

Vyhodnocení Rozhlasové bojovky 107.3 FM
Na sobotní Ostravskou muzejní noc jsme vyhlásili soutěž, kterou jsme nazvali Rozhlasová bojovka. Úkolem bylo zjistit, odkud jsme v průběhu večera vysílali reportážní vstupy.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka